Топлоизолация

Топлоизолация
Топлоизолация
Топлоизолация

Основата, върху която ще се полага топлоизолацията трябва да бъде с достатъчна носимоспособност, плътна и не съдържаща вещества, които намаляват сцеплението, като прах, смазки и други.
Топлоизолацията е едно от най-ефикасните решения за постигане на подходящ микроклимат в жилището (температура, влажност, шум) и едновременно с това осигурява по-ниски разходи за отопление или охлаждане! Също така, добрата топлоизолация предпазва конструктивните елементи и не на последно място – повишава цената на Вашето жилище.

При избора на топлоизолационен материал, който да има отлични топлоизолационни свойства, трябва да се вземат предвид някои основни фактори, които са от решаващо значение. Такива са строителните материали, от които е изградена сградата, дебелината на външните стени, местоположението и климатичните особености на района, в който се намира, и други.

След избора на топлоизолационен материал, може би най-важното е да се избере мазилка. Съществува изключително голям избор от мазилки, но основно се ползват минерални, полимерни, силикатни и силиконови мазилки.
Освен енергийната ефективност, постигната с монтажа на топлоизолацията, Вашата сграда придобива спретнат и приветлив външен вид.
Преди да топлоизолирате, трябва да сте уверени, че покривът е в добро състояние. Също така, ако възнамерявате да подменяте дограмата, е препоръчително това да стане също преди топлоизолацията.

Топлоизолацията бива вътрешна и външна. За предпочитане е външната, но това не винаги е възможно , особено в случаите когато сградата е с архитектурно значение и не може да се променя фасадата. Вътрешната топлоизолация най-често се извършва конструкция от гипсокартон и пълнеж вата. Предимствата на външната топлоизолация са много. Тя спестява по-голяма електроенергия ,защитава стените от атмосферните влияния,, неутрализира така наречените термо мостове , подобрява визуално фасадата , ограничава го минимум появата на микроорганизми. Най-препоръчителните материали завъншна топлоизолация са стиропор , неопор и каменна вата, съответно с подходяща плътност и дебелина в зависимост от основата. Възможните способи на изработка са чрез скеле , алпинизъм или хаспел, според зависи от случая.

Ние от фирма ,,Моят ремонт‘‘ ООД работим с качествени материали и квалифицирани работници с голям опит в тази сфера

Търсите професионални услуги?

Ние ще се погрижим професионално за топлоизолацията на вашия дом или офис!