Blog

Съвети при замазка

Вижте защо извършената замазка под домашния ви паркет задължително трябва да бъде с добро качество

Сам по себе си, терминът ремонт съдържа в своя състав подредени в строга последователност строителни и ремонтни дейности, каквито са шпакловката в София, замазката и като за финал извозването на строителни отпадъци в посока специализирано пригодени контейнери за строителни отпадъци в София, сред които контейнери под наем в София, например. Някои от тях до известна степен се доближават едни до други по смисъл и стойност, точно както по-голям процент от обявените от фирмите за строителни материали цени за шпакловка и в частност цени за шпакловане на стени у нас, са много близки до цените за различните видове замазка. Но в днешната си статия няма да говорим за популярната услуга шпакловка на стени, а за дори още по-известната и задължителна замазка. Нашата цел днес е с помощта на съществени съвети, които са предоставени изцяло от специалисти майстори, да ви обясним защо и по какъв точно начин замазката под паркета у дома ви да бъде с много добро качество.

Важна характеристика е фактът, че дървесината е сред строителните материали, които притежават свойството да поглъщат или да отделят вода с най-бърза скорост. Вероятно повечето от вас са наясно, че когато дървесината поеме влага, тя моментално се набъбва и всички детайли без съмнение увеличават своя размер.
Проблемът е, че при наличие на силно намаляване на влажността в дървесината, фугите започват да се отварят и по този начин се получава абсолютно разхлабване на подовата настилка. Истината обаче е, че всички лакирани паркети имат по-малко влияние от околните промени. Въпреки това, е много важно да се научим как да се предпазваме от подобни възникващи дефекти, а ключът към този успех се крие именно в изпълняването на броеница от базови изисквания, точно както при измазването на шпакловка на стени.

Ако става въпрос за чисто нов стреж, например, в такъв случай базата задължително следва да бъде напълно суха. Ако пък все пак собствениците бързат с ремотнните дейности, просто купете специален грунд, с помощта на който ззамазката се запечатва и така се елиминира възможността влагата да отиде в подовата настилка.

И тъй като вече установихме, че издръжливостта на замазката трябва да е висока, това лесно може да се разбере чрез специален тест, при който с помощта на закален шифт от стомана се създават кръстообразно 2-3 драскотини върху повърхността на съответната замазка, като разстоянието трябва да е до 10 милиметра.