Лепене на плочки

плочки

Лепене на плочки
Лепенето на плочки се извършва върху добре измазани, идеално равни, нивелирани стени и подове. То може да се осъществи на тераси, сухи или мокри помещения. Както вече се досещате, според вида на помещението , начинът и изискванията за самият процес на лепене са различни. Лепилото , което ще се използва, зависи от вида на плочката (фаянс ,теракота, гранитогрес).По правило лепенето на плочки започва от вторият ред на стената.

Банята
За банята препоръчваме теракота и фаянс. Тя спада към графата на така наречените мокри помещения и съответно изисква различен подход при лепенето на плочки. Важно е нанасянето на дълбокопроникващ грунд , който осигурява здрава основа и увеличава адхезията между материалите. При ъглите на помещението се поставя специална хидроизолираща лента с помощта на хидроизолационен разтвор. След като се налепят плочките, фугирането трябва да се извърши с подходящата за това смес. Ние от фирма ,,Моятремонт‘‘ ООД препоръчваме гъвкавата аквастатична фугираща смес , която съдържа вещества , които не позволяват развитието на микроорганизми , а аквастатичният ефект не позволява на водата да проникне в структурата на фугата. При съединителните фуги се полага санитарен силикон. Той не позволява образуването на плесен и мухъл.
Хубаво е подът на банята да е с по-грапав теракота , за да избегнете ненужни подхлъзвания.

Тераса
За терасата препоръчваме гранитогрес , поради голямата си износоустойчивост и твърдина. Използва се хидроизолационна смес и хидроизолираща лента , както при баните За лепенето е подходящо гъвкаво лепило, което е устойчиво на атмосферните условия. От съществено значение фугиращата смес да е с ходрофобен ефект за да бъде надеждна преграда срещу влага и вода. За съединителните и разширителните фиги се използва санитарен силикон, който предпазва от мухъл и плесен.

Коридор
За коридора препоръчваме гранитогрес , поради голямата си износоустойчивост и твърдина. За лепенето не е задължително гъвкаво лепило (flex).
Разликата в цената при стандартното лепене и диагоналното е, че при второто трудът за майсторът е по-голям поради по-голямото изрязване на плочките.

Винаги възлагайте строителната услуга/и на един изпълнител за да избегнете допълнителни затруднения, нередности и да можете да търсите отговорност само от него при евентуални неизпълнения. Изпълнителят се задължава да Ви осигури професионален екип работещи заедно майстори в различните етапи на вашият ремонт.

За нас ще бъде удоволствие да ремонтираме вашият дом. Благодарим Ви!