Шпакловка

шпакловка
шпакловка
шпакловка

Шпакловката е необходим процес , когато желаем да изгладим повърхностите на нашите стени и тавани за да им придадем прилежен вид. Това е много фина и деликатна дейност и от особено значение за достигане до завършеност на ремонта. Като един от основните довършителни етапи от нашият ремонт тя трябва да е прецизно извършена от професионалисти и съобразена с характеристиките на помещението. За това и съществуват различни видове продукти предназначени за шпакловане. Важно е да се избере подходящият и качествен за да достигнем до желаният ефект и гарантираме здравина и дълготрайност.

1. Шпакловки с фина шпакловка
Има различни видове фина шпакловка подходящи за вътрешна употреба. Те най-често се използват в/у гипсокартон или след гипсовата шпакловка за постигането на гладък финален слой преди нанасяне на латекса. Крайният резултат е удивителен – постига се изключителна гладкост и здравина на шпакловката. Лесни са за шкурене. Най-често използваните фини шпакловки са SHEETROCK, F2 на Кнауф, Колор Кит , Сатен гипс и др.

2. Шпакловки с Гипсово лепило и Гипсова шпакловка
Това са прахообразни шпакловки за вътрешна употреба и представляват съвременен вариант на своя предшественик строителния гипс. Гипсовото лепило и гипсовата шпакловка търпят нанасяне на дебели слоеве и са подходящи за изравняване на стени. Съдържат подобрители, които дават възможност за повече работно време на майстора. Нанасят се на две или повече ръце. Ако майсторът е опитен, възможно е да направи последния слой шпакловка с тези материали достатъчно гладък и готов за боя. Трудни са за шлайфане – особено гипсовото лепило, което става изключително твърдо след пълно изсъхване.
Гипсовата шпакловка образува гладка и здрава повърхност при правилна експлоатация. Не се препоръчва нанасянето и в помещения с висока влажност на въздуха. Желателно е стената да бъде обработена с дълбокопроникващ грунд преди боядисване.

3. Шпакловка с теракол и мрежа
Шпакловката с теракол и мрежа в повечето случаи е наложителен и задължителен строителен процес за изграждането на подходяща основа за лепене на плочки, орнаменти, камък, мазилки и др. Мрежата е необходима за заздравяване на основата.

4. Обръщане на прозорци и врати.
Този строителен процес се налага най-често когато решим да сменим старата дограма с нова. При демонтажа се нарушава частично или цялостно основата около вратата или прозореца. Процесът по обръщане е след като бъдат монтирани вратите и прозорците. Стърчащата пяна се отстранява и назъбените ръбове се изравняват със подходящ строителен материал и изправят с лайсни.

5. Полагана не лайсни
Има много видове лайсни с различно приложение .Ние ще се спрем на подсилените за шпакловка. Те се използват с цел да се изправи, подсили и защити даден ръб.

6. Шкурене
Шкуренето е последният процес след приключването с шпакловката. Допринася за гладък и перфектен ефект преди нанасянето на латекс върху основата. Отстранява всякакви шупли и драскотини. Шкурката бива различни размери и цветове. Колкото по-фина е шпакловката, толкова по-фина трябва да е и самата шкурка.

7. Грундиране преди шпакловка
Много е важно да използваме подходящият грунд за всеки етап от нашата работа. Едни от най-важните функции на грундът е заздравяването на основата и повишаване на сцеплението със следващото покритие.

Винаги възлагайте строителната услуга/и на един изпълнител за да избегнете допълнителни затруднения, нередности и да можете да търсите отговорност само от него при евентуални неизпълнения. Изпълнителят се задължава да Ви осигури професионален екип работещи заедно майстори в различните етапи на вашият ремонт.

За нас ще бъде удоволствие да ремонтираме вашият дом. Благодарим Ви!