Бояджийски услуги

бояджийски услуги
шпакловка, боядисване
боядистване

Боядисването е един от довършителните етапи в строителството. В повечето случаи той е последната фаза на ремонта.

ПОДГОТОВКА
Много е важна правилната подготовка както при боядисването ,така и във всеки нов етап от вашият ремонт. Хубаво е да се изнесат мебелите от помещението или да се покрият със защитно фолио. Стените и таваните трябва хубаво да се почистят и обезпрашат.

ГРУНД
За да започнем качествено работата си трябва да нанесем дълбокопроникващ грунд с цел еднаква поглъщаемост и по-икономично изразходване на материала. Така се придава и здравина на повърхностите и пречка на водата да попива в основата.

БОЯДИСВАНЕ
При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат. То започва от горе-надолу(тавани-стени) , като първо с четка се минават ъглите и трудно достъпните места и след това вече се нанася първият слой с мечето. За предпочитане слоевете да са два, максимум три за задоволително и гладко покритие на основата. За боядисване на интериорни стени с латексови бои се използва валяк (мече ) с къс косъм. Късият косъм позволява на латексната боя да се разнесе равномерно и да се получи идеално гладка повърхност. За екстериорното боядисване или така нареченото фасадно се препоръчва мече с дълъг косъм. За мокрите помещения се боядисва с влагоустойчива боя.

МНОГОЦВЕТНО БОЯДИСВАНЕ
Когато клиентът желае боядисване в два или повече различни цвята, тогава сме изправени пред по-голяма сложност на процедурата. За това и цената е по-висока. Отсичането на ъглите може да се извърши с широка четка с тънък и мек косъм или с хартиено тиксо. При боядисването е важно движенията да са плавни и равномерни. Да се работи с качествени материали и инструменти за да достигнем до желаният резултат.

ЛАТЕКСНИ БОИ
Боите на водна основа не са така устойчиви както боите на маслена , но за сметка на това почистването им е много по-лесно. Изсъхват и се нанасят много по бързо. Латексните бои намират по-голямо приложение в бояджийската практика ,тъй като нанесени върху стени, тавани и други повърхности образуват покритие устойчиво върху механично въздействие и атмосферни влияния. Не нарушават дишането на стените и могат да се нанасят върху всякаква основа. Съдържат разтворител вода и не са опасни за здравето на работещите с тях . Имат добри покривни свойства и не поемат миризми. Не променят цвета си с времето.

ТАПЕТИ

Лепене
При лепенето на тапети , важно правило е основата да се положи с грунд за осигоряване на здрава и еднакво попиваема основа. След като нанесем вертикалната линия с цел да избегнем риска от изкривяване на лентата на тапета , можем да започнем и с лепенето. Лепилото се нанася плавно и равномерно.

Сваляне
Свалянето на тапети е много деликатна, дори понякога изнервяща процедура. Преди да започнем , важна е подготовката. Свалят се всички закачни за стената предмети и се преместват мебелите в друго помещение или просто се скупчват в средата на стаята. Подът и мебелите се покриват с найлон. Според зависи от сложността на отстраняване съществуват различни методи. Най-често намокряме тапетите с топла вода и изчаквате около 10 минути да омекнат. След което с шпакличка или друг инструмент започва и самото сваляне. Освен с топла вода можем да ги намокрим и с търговски продукти предназначени за премахване на тапети или с топла вода и омекотител, съотношение 2:1.

СЪВЕТ
Винаги възлагайте строителната услуга/и на един изпълнител за да избегнете допълнителни затруднения, нередности и да можете да търсите отговорност само от него при евентуални неизпълнения. Изпълнителят се задължава да Ви осигури професионален екип работещи заедно майстори в различните етапи на вашият ремонт.

За нас ще бъде удоволствие да ремонтираме вашият дом. Благодарим Ви!