Лепене на плочки

Лепене на плочки
Лепене на плочки
Лепене на плочки

Лепене на плочки
Лепенето на плочки се извършва върху добре измазани, идеално равни, нивелирани стени и подове. То може да се осъществи на тераси, сухи или мокри помещения. Както вече се досещате, според вида на помещението , начинът и изискванията за самият процес на лепене са различни. Лепилото , което ще се използва, зависи от вида на плочката (фаянс ,теракота, гранитогрес).По правило лепенето на плочки започва от вторият ред на стената.

Банята
За банята препоръчваме теракота и фаянс. Тя спада към графата на така наречените мокри помещения и съответно изисква различен подход при лепенето на плочки. Важно е нанасянето на дълбокопроникващ грунд , който осигурява здрава основа и увеличава адхезията между материалите. При ъглите на помещението се поставя специална хидроизолираща лента с помощта на хидроизолационен разтвор. След като се налепят плочките, фугирането трябва да се извърши с подходящата за това смес. Ние от фирма ,,Моятремонт‘‘ ООД препоръчваме гъвкавата аквастатична фугираща смес , която съдържа вещества , които не позволяват развитието на микроорганизми , а аквастатичният ефект не позволява на водата да проникне в структурата на фугата. При съединителните фуги се полага санитарен силикон. Той не позволява образуването на плесен и мухъл.
Хубаво е подът на банята да е с по-грапав теракота , за да избегнете ненужни подхлъзвания.

Тераса
За терасата препоръчваме гранитогрес , поради голямата си износоустойчивост и твърдина. Използва се хидроизолационна смес и хидроизолираща лента , както при баните За лепенето е подходящо гъвкаво лепило, което е устойчиво на атмосферните условия. От съществено значение фугиращата смес да е с ходрофобен ефект за да бъде надеждна преграда срещу влага и вода. За съединителните и разширителните фиги се използва санитарен силикон, който предпазва от мухъл и плесен.

Коридор
За коридора препоръчваме гранитогрес , поради голямата си износоустойчивост и твърдина. За лепенето не е задължително гъвкаво лепило (flex).
Разликата в цената при стандартното лепене и диагоналното е, че при второто трудът за майсторът е по-голям поради по-голямото изрязване на плочките.

Винаги възлагайте строителната услуга/и на един изпълнител за да избегнете допълнителни затруднения, нередности и да можете да търсите отговорност само от него при евентуални неизпълнения. Изпълнителят се задължава да Ви осигури професионален екип работещи заедно майстори в различните етапи на вашият ремонт.

За нас ще бъде удоволствие да ремонтираме вашият дом. Благодарим Ви!

Търсите професионални услуги?

Ние ще се погрижим професионално за плочките във вашия дом или офис!