Шпакловка

Шпакловка - пример 1
Шпакловка - пример 2
Шпакловка - пример 3

Шпакловката е необходим процес , когато желаем да изгладим повърхностите на нашите стени и тавани за да им придадем прилежен вид. Това е много фина и деликатна дейност и от особено значение за достигане до завършеност на ремонта. Като един от основните довършителни етапи от нашият ремонт тя трябва да е прецизно извършена от професионалисти и съобразена с характеристиките на помещението. За това и съществуват различни видове продукти предназначени за шпакловане. Важно е да се избере подходящият и качествен за да достигнем до желаният ефект и гарантираме здравина и дълготрайност.

1. Шпакловки с фина шпакловка
Има различни видове фина шпакловка подходящи за вътрешна употреба. Те най-често се използват в/у гипсокартон или след гипсовата шпакловка за постигането на гладък финален слой преди нанасяне на латекса. Крайният резултат е удивителен – постига се изключителна гладкост и здравина на шпакловката. Лесни са за шкурене. Най-често използваните фини шпакловки са SHEETROCK, F2 на Кнауф, Колор Кит , Сатен гипс и др.

2. Шпакловки с Гипсово лепило и Гипсова шпакловка
Това са прахообразни шпакловки за вътрешна употреба и представляват съвременен вариант на своя предшественик строителния гипс. Гипсовото лепило и гипсовата шпакловка търпят нанасяне на дебели слоеве и са подходящи за изравняване на стени. Съдържат подобрители, които дават възможност за повече работно време на майстора. Нанасят се на две или повече ръце. Ако майсторът е опитен, възможно е да направи последния слой шпакловка с тези материали достатъчно гладък и готов за боя. Трудни са за шлайфане – особено гипсовото лепило, което става изключително твърдо след пълно изсъхване.
Гипсовата шпакловка образува гладка и здрава повърхност при правилна експлоатация. Не се препоръчва нанасянето и в помещения с висока влажност на въздуха. Желателно е стената да бъде обработена с дълбокопроникващ грунд преди боядисване.

3. Шпакловка с теракол и мрежа
Шпакловката с теракол и мрежа в повечето случаи е наложителен и задължителен строителен процес за изграждането на подходяща основа за лепене на плочки, орнаменти, камък, мазилки и др. Мрежата е необходима за заздравяване на основата.

4. Обръщане на прозорци и врати.
Този строителен процес се налага най-често когато решим да сменим старата дограма с нова. При демонтажа се нарушава частично или цялостно основата около вратата или прозореца. Процесът по обръщане е след като бъдат монтирани вратите и прозорците. Стърчащата пяна се отстранява и назъбените ръбове се изравняват със подходящ строителен материал и изправят с лайсни.

5. Полагана не лайсни
Има много видове лайсни с различно приложение .Ние ще се спрем на подсилените за шпакловка. Те се използват с цел да се изправи, подсили и защити даден ръб.

6. Шкурене
Шкуренето е последният процес след приключването с шпакловката. Допринася за гладък и перфектен ефект преди нанасянето на латекс върху основата. Отстранява всякакви шупли и драскотини. Шкурката бива различни размери и цветове. Колкото по-фина е шпакловката, толкова по-фина трябва да е и самата шкурка.

7. Грундиране преди шпакловка
Много е важно да използваме подходящият грунд за всеки етап от нашата работа. Едни от най-важните функции на грундът е заздравяването на основата и повишаване на сцеплението със следващото покритие.

Винаги възлагайте строителната услуга/и на един изпълнител за да избегнете допълнителни затруднения, нередности и да можете да търсите отговорност само от него при евентуални неизпълнения. Изпълнителят се задължава да Ви осигури професионален екип работещи заедно майстори в различните етапи на вашият ремонт.

За нас ще бъде удоволствие да ремонтираме вашият дом. Благодарим Ви!

Търсите професионални услуги?

Ние ще се погрижим професионално за шпакловането на вашия дом или офис!